Annemettes Bageskole er betalt af Bilka.
Tak til Elextrolux og OBH Nordica for køkken- og hvidevarer.
OPSKRIFT:
BLÅBÆRTÆRTE MED CITRONMOUSSE
10 pers.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time
bagetid: 25 min.
køleskabstid: 1 time 30 min.
TÆRTEBUND
½ polynesisk vaniljestang
70 g flormelis
1 tsk kardemomme
250 g hvedemel
125 g blødt smør
1 æg (str. M)
100 g god, mørk chokolade
CITRONMOUSSE
2 blade husblas
2 æg (str. M)
½ polynesisk vaniljestang
50 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal
1½ dl piskefløde
HYLDEBLOMSTGELE
2 blade husblas
½ dl vand
½ dl ufortyndet hyldeblomstsaft
I ØVRIGT
400 g friske blåbær
1 spsk usaltede pistacienødder
Citronmelisse
Mørdej: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule flormelis. Bland vaniljesukker, flormelis, kardemomme, hvedemel og blødt smør, til det minder om brødkrummer. Saml dejen med ægget. Læg dejen i en frysepose og kom den i køleskabet i 30 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3-4 mm. Sørg for hele tiden at flytte lidt på mørdejen under udrulning for at undgå, at den sætter sig fast på bordet. Flyt dejen over i en tærteform med løs bund (diameter på 20 cm – eller i flere små forme) og tryk den godt fast langs kanten. Fjern overskydende dej. Bag bunden i 20-25 min. ved 180 grader, til den er gylden. Lad bunden køle af og befri den fra formen.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad ved middel varme og hæld den ned i tærtebunden. Fordel chokoladen i et tyndt lag så den ligger jævnt over hele bunden og kommer lidt op ad siderne. Sæt tærten i køleskabet eller fryseren, indtil chokoladen er stivnet.
Citronmousse: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min. Del æggene i hvider og blommer. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Riv citronskallen fint og pres saften ud. Lun citronsaft og -skal i en skål over vandbad og tilsæt den udblødte husblas. Lad husblassen smelte i citronsaften og rør dernæst den lune citronsaft i æggesnapsen. Pisk fløden let og luftig og vend den i æggeblandingen. Pisk hviderne helt stive i en ren skål med rene piskeris og fold dem i ægge-flødemassen ad to omgange. Fyld moussen i tærtebunden. Sæt tærten på køl til moussen har sat sig lidt i overfladen.
Hyldeblomstgelé: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min. Varm vand og hyldeblomstsaft op til lige under kogepunktet og opløs den udblødte husblas heri. Stil geléen ved stuetemperatur, til den begynder at sætte sig. Når den er tyktflydende, er den klar til brug. Hvis geléen bliver for fast, kan den hurtigt lunes ved lav varme, til den igen er flydende.
Dekorer kagen sirligt med friske blåbær, smør et lag hyldeblomstgelé over og afslut med citronmelisse.
Konkurrenceregler;
Officielle regler for #annemettesbageskole Instagram-konkurrence – ved deltagelse i konkurrencen accepterer du samtidig følgende vilkår:
1. Arrangør
Splay Danmark
BREDGADE 25E, 4. SAL,
1260 KØBENHAVN K
Danmark
I samarbejde med Bilka
2. Hvem må deltage?
For at deltage i konkurrencen skal du være minimum 13 år og have folkeregisteradresse i Danmark. Ansatte hos Bilka og Splay Danmark kan ikke vinde i konkurrencen.
3. Hvordan deltager du?
Du deltager i konkurrencen via Annemettes Voss officielle Instagram-konto: https://www.instagram.com/annemettevoss/. Du deltager ved at lægge et billede ud, af den kage du har bagt til ugens video. Billedet skal du hashtagge med #annemettesbageskole.
4. Vindere
Vinderen af præmien trækkes den 03. jan. 2017
Vinderne findes ved lodtrækning og kontaktes direkte via Instagram. Vinderen kontaktes op til tre gange, og hvis der ikke svares inden for 24 timer efter tredje kontaktforsøg, trækkes en ny vinder. Splay Danmark forbeholder sig retten til at offentliggøre vinderen på Splay Danmark sociale medier, Bilkas sociale medier og blog, samt Annemette Voss’ sociale medier og blog.
5. Præmie
Hercules Grey Oister røremaskine fra OBH Nordica.
Præmien er sponsoreret af OBH Nordica.
6. Håndtering af personoplysninger
Bilka og Splay håndterer dine oplysninger i overensstemmelse med persondataloven. Når du deltager i konkurrencen, accepterer du Instagrams generelle brugervilkår. Ved at bruge #annemettesbageskole giver du automatisk Bilka, Splay Danmark og Annemette Voss lov til at reposte dine billede – men vi spørger selvfølgelig altid inden.
7. Ansvar og rettigheder
Splay Danmark forbeholder sig retten til at ændre i konkurrencens vilkår, samt at stoppe konkurrencen uden varsel. Ved mistanke om snyd forbeholder Splay Danmark sig retten at ekskludere brugere uden varsel.
Er denne opskrift fra kagemagi bogen?? Og hvor købes den firkantede form? :)
Hvor køber du tyller fra?
God video Annemette
Hvilken Bilka er videoerne optaget i?