CHEESECAKE – kirsebær og lime – på bund af kammerjunker
8 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 45 min
køleskabstid: mindst 2 timer
BUND
150 g fuldkornskammerjunkere
70 g smør
1 tsk rå lakridspulver
OSTEMASSE
4 blade husblas
200 g flødeost naturel
60 g flormelis
1/2 polynesisk vaniljestang
130 g creme fraiche 18%
2,5 dl piskefløde
2 lime, saft og skal
VANILJEGELE
2 blade husblas
1 dl vand
50 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
rød frugtfarve
I ØVRIGT
2 håndfulde kirsebær
Bund af kammerjunkere:
Blend kammerjunkerne og lakridspulver til groft mel. Smelt smørret og bland alle ingredienserne sammen til det minder om vådt sand. Beklæd en form (diameter 18 cm) med kageplast langs siderne.Tryk massen virkelig godt fast i bunden af formen i et jævnt lag og sæt bunden på køl.
Ostemasse:
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør osten sammen med flormelis og kornene fra vaniljestangen. Rør creme fraiche og limeskal i til en ensartet jævn masse. Pisk fløden til let skum og vend den ad tre omgange i ostemassen. Vrid husblassen for vand og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde. Så snart husblassen er smeltet tages gryden af varmen. Tilsæt friskpresset limesaft til husblassen og rør det sammen. Tilsæt husblassen til ostecremen i en tynd stråle mens du forsigtigt vender det sammen. Fordel ostemassen ovenpå bunden af kammerjunkere og glat overfladen. Sæt kagen på køl i 10-15 min.
Vaniljegelé:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog vand, sukker og vaniljekorn op. tilsæt rød frugtfarve. Sigt lagen. Tilsæt den udblødte afdryppede husblas og rør det sammen. Stil geléen til afkøling til den er tyktflydende.
Placer de rengjorte kirsebær ovenpå ostemassen. Hæld forsigtigt geléen henover og sæt kagen på køl i mindst 2 timer.
Befri kagen fra form og kageplast og placer den på et fint fad.
Velbekomme.
Find flere opskrifter på: http://www.annemettevoss.dk
Følg med på bloggen på: http://www.annemettevossblog.dk
Redigeret og klippet af: Annemette Voss
Music: http://www.bensound.com
hvad kan man bruge hvis man ikke har en kage form
Hej Annemette 🙂
Skal man hælde geléen imellem kirsebærrene eller må man godt bare hælde dem ud over dem?
PS jeg elsker dine videoer man får så meget god og sjov inspiration:D<3
Filmer Marie stadig dine videoer?
Så lidt:-)
Hej Annemette
Jeg kan ikke lide at bruge gelatine i madlavning/ bagning. Mit spørgsmål er så. Skal jeg bruge gelatine, for at den kan blive fast? Er der Andet jeg kan bruge istedet for Gelatine?
Hvornår fødte du ?
I din pandekagedyst video har du ikke skrivet opskriften, på de sunde. Men ville rigtig gerne lave dem. Kan du ikke skrive opskriften eller ligge opskriften op på din blog?
Skal man putte kirsebær på
Kan du ikke tag dit barn med
Hvis man ikke har noget kage pap, hvad kan man så bruge?
Du er rigtig. Og rigtig god video. god jeg har lave de der flødeboller og er gode