Er økonomien stram eller bruger du bare generelt for mange penge? – Med få justeringer i hverdagen kan det faktisk lykkedes dig at skabe mere luft i økonomien uden at det behøver at kræve den helt store omvæltning. Gem pengene til den store tilbudsjagt på Singles Day 2018 lav din egen opsparing.

Hav overblik

Sørg for at skabe overblik over din økonomi. Det gør du allerbedst ved at lægge et budget, som også er realistisk i forhold til, hvor mange mennesker budgettet dækker over. Et budget kan hjælpe dig med at sikre overblik over, hvad du bruger dine penge på. Det er rigtig vigtigt, at du har et overblik over dine generelle udgifter og om du egentlig betaler for noget, som du i givet fald kan undvære. Du kan eventuelt gøre det endnu nemmere for dig selv at holde styr på, at du kun bruger et vis beløb hver uge, hvis du deler dit samlede månedlige rådighedsbeløb op i fire kuverter og bruger beløbet i en kuvert pr. uge.

Hold øje med dit madbudget

Alle mennesker kan lide at spise rigtig lækker god mad, men mad behøver ikke nødvendigvis at være dyrt for at smage godt. Husk også at selvom fast food smager godt og ofte er den nemme løsning, så bliver det rigtig dyrt i længden. Gør det i stedet nemt for dig selv, ved at lave større portioner til fryseren, så sparre du både tid og penge. Planlæg dine dage, lav eventuelt en madplan til en uge ad gangen, det gør det også nemmere for dig at undgå impulskøbene i supermarkedet, når du har en indkøbsliste du skal følge.

Læs reklamerne

Gør dig selv en tjeneste og lav en liste over, hvad du skal handle, så du undgår at putte unødvendige varer i indkøbskurven. Det er en rigtig god idé at tømme postkassen for tilbudsreklamer og gennemsøge dem for tilbud, så du også har en klar plan for, hvilke forretninger du skal i. Mange fysiske butikker er rigtig gode til at friste forbrugeren lige inden de når betalingskassen, så det er vigtigt, at du har fokus på dit forarbejde, så du ikke bruger penge du ikke har. Selvom 5 kr. er småpenge, så kan det hurtigt blive et stort beløb på månedsbasis, hvis du aldrig formår at modstå fristelsen. Det bliver endnu billigere, hvis du så vidt muligt prøver at handle efter supermarkedets egne mærker, discountvarer er ikke nødvendigvis dårligere end andre. 

Den vilde tilbudsjagt

På et stramt budget kan det ofte være svært at passe fødselsdagsgaver ind i tide og utide. I Danmark har vi gode muligheder for at udnytte tilbud, så du kan finde mange ønsker til billige penge. Singles’ Day, Black Friday og Cyber Monday ligger alle placeret i november måned. Det kan derfor være svært at købe alle fødselsdagsgaver til det kommende år på dette tidspunkt, men også julegaverne plejer at koste en stor del af budgettet, hvor du har rigtig gode muligheder for at spare penge. Hvis du kender til flere fødselsdagsønsker fra familien i god tid, er det værd at holde øje med aviser og reklamer, hvis der skulle dukke gode tilbud op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *