Kontoret er blevet et rum, der optræder hos et stigende antal familier og ikke længere kun forbeholdt selvstændige. Nogle har altid været kontor imens andre er opstået fra et ekstra værelse i hjemmet, fx når det første barn flytter hjemmefra og der så bliver et værelse ledigt.

Et kontor i hjemmet skaber et frirum, hvor du kan trække dig tilbage, nyde roen og få orden i papirerne. Det er vigtigt at kontoret er både praktisk og overskueligt indrettet. Der er selvfølgelig forskel på, hvordan et kontor kan indrettes da der er flere aspekter, som spiller ind og du skal tage højde for.

Se mulighederne i værelset

Et lille rum kan sagtens bruges til at skabe et kontor, men det kan være svært at se mulighederne i et værelse som før har været brugt på anden vis. Derfor kan det være en god ide at rydde værelset for møbler og hvad der ellers må være i forvejen. Gå rundt i værelset, stil dig forskellige steder og forestil dig, hvordan rummet kan udnyttes.

Se efter lysindfald. Er der et vindue i rummet bør du tage udgangspunkt heri. Beslut dig for om du ønsker at sidde med fronten mod solens stråler, eller om du har det bedst med at have solen i ryggen. Her skal du huske at tage højde for om du planlægger at placere en computerskærm eller et tv i rummet, da solens stråler kan skabe stor irritation, når de rammer en skærm og det bliver vanskeligt at fokusere på skærmen.

Når du har overblik over lyset og dine ønsker i forhold hertil, skal rummet indrettes.

Hvis værelset har været brugt længe, kan det være på tide med en klat maling for at dække omrids af møbler og andre mærker fra tidligere brug af værelset. Gør op med dig selv, om tiden er inde til en forandring. Måske er det på tide med en ny farve på væggen, tapet eller måske har du mulighed for at fjerne tapet og finde ind til murstensvæggen for at skabe et rustikt udtryk.Hvis du har svært ved komme på andre idéer eller svært ved at forestille dig, hvilket udtryk de forskellige løsningsmuligheder giver, kan du søge efter inspiration i magasiner eller på nettet.  

Det er ikke alle hjem, som har et værelse til rådighed der kan fungere udelukkende som et hjemmekontor. Et kontor behøver heller ikke stå alene i rummet. Du kan med fordel vælge at indrette et hjørne i en del af et andet værelse. Et populært valg er gæsteværelset og det med god grund. Et gæsteværelse er ikke altid i brug og kontortiden kan derfor let planlægges til tiden, hvor værelset ikke er i brug af gæster.

Kontorartikler der skaber overblik

Når du har indrettet værelset til et kontor, er det tid til at indrette selve kontoret.

Et kontor bør være overskueligt indrettet med de nødvendige elementer inden for rækkevidde. Skab plads til mapperne med div. papirer. Pladsen du bør skabe hertil afhænger naturligvis af, hvor mange mapper med papirer du har brug for. Husk at du skal gemme papirer i fem år, det er derfor ikke nok med plads til de papirer du har lige nu.

Selve skrivebordet kan også indrettes praktisk og med et solidt overblik. Fx kan du med fordel have en brevbakke fra Skagerak til at stå på bordet og dele bakkerne ind i kategorier, der passer dig. Hvis du vælger at inddele bakkerne efter nyt, i gang og afsluttet, kan du blot lægge papirer ind og på kontoret, når de kommer og nemt vende tilbage til papirerne når det passer dig. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *