Det er blevet ekstremt populært at købe brugte biler, og det med god grund. Alle ved at prisforskellen imellem nye og brugte biler er kæmpe stor, og at værdien af en splinterny bil falder drastisk så snart man sætter nøgle i tændingen og kører den væk fra bilforhandleren. De fleste kan godt undvære duften af ny bil, hvis de til gengæld kan lave en god handel og alligevel får samme køreoplevelse og høje kvalitet. Spørgsmålet er, hvordan man kan være sikker på man laver en god handel, når man handler brugt.

Den nemmeste måde er selvfølgelig at købe brugt bil hos en større og anerkendt bilforhandler. I dag er der nemlig en del bilforhandlere der har gennemskuet danskernes smag for brugte biler, og derfor tilbyder at sælge brugt. Eftersom disse forhandlere lever af deres brand og omdømme, kan du være sikker på, at de kigger alle deres brugte biler ordentligt efter i sømmene. Det ville ikke være smart for dem at sælge en bil, der falder fra hinanden en uge senere: det kunne en privatperson til gengæld godt finde på, da han bare vil føle han har gjort en god handel. Men hvis en forhandler gør den slags, vil de hurtigt blive svinet til på sociale medier og diverse sider med anmeldelser. Det vil derfor skade deres forretning i så høj grad, at det kan være dræbende for virksomheden. Samtidig er bilforhandlerne tilpas store til at kunne hyre professionelle med en god forståelse for biler, hvilket betyder at de ved nøjagtigt hvad de skal kigge efter. Det er ofte set, at en privatperson har solgt en brugt bil uden nogle onde intentioner, og det så senere har vist sig, at den har skjulte skavanker der først begynder at give problemer et halvt års tid senere. Den slags undgår man hos en stor brugtvognsforhandler, fordi de har veluddannede folk til at undersøge de brugte biler fra top til tå, og samtidig ved hvordan de kan reparere stort set ethvert problem før bilen overhovedet bliver sat til salg.

Hvis man alligevel vælger at bevæge sig ud på det private marked for brugte biler, så anbefaler jeg at man gør sit hjemmearbejde ordentligt. Når du har fundet en potentiel bil i avisen eller på internettet, så begynd at læse op på bilmodellen. Læs om andres erfaringer med at købe det mærke og den model brugt, og se om du kan finde ud af om bilen har nogle svage sider. Lad ikke sælgeren presse dig til noget når du er ude at kigge: du skal have tid og lov til at kigge bilen ordentligt igennem før du tager en beslutning. Hvis du føler vedkommende presser dig, eller ikke har helt rent mel i posen, så sig pænt farvel: det er ikke risikoen værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *